Home / Links

 

Hieronder volgen internetadressen die voor u en/of uw kinderen interessant kunnen zijn.

www.kennisnet.nl
Kinderen kunnen hier onder andere terecht voor het verzamelen van informatie voor werkstukken.

wroet.kennisnet.nl
Visuele zoekmachine van Kennisnet voor de kleintjes (groep 1 t/m 3). Hier zoeken kinderen niet op woorden maar op beelden. Ze krijgen het woordbeeld en horen het gesproken woord erbij.

www.digischool.nl
De informatieve website Digischool is bedoeld voor docenten en leerlingen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. De website is erg specifiek, omdat veel informatie per vak en per lesniveau gerangschikt is.

www.netwijs.nl
Netwijs is een zoekmachine voor het basisonderwijs. Kinderen en leerkrachten vinden hier kindvriendelijke websites over de meest uiteenlopende onderwerpen.

www.bibliotheek.nl
De site van de gezamenlijke openbare bibliotheken in Nederland. Met aparte afdelingen voor kinderen en jongeren. Informatie op onderwerp, links naar informatieve websites en over kinderboeken natuurlijk.

www.leesplein.nl
Op Leesplein.nl kunnen peuters (tot 4 jaar), kinderen (5 tot 12) en jeugd (12+) terecht voor gerichte informatie over boeken, schrijvers en schrijfsters. Daarnaast zijn er nieuwtjes over boeken en verwijzingen naar andere, leuke websites over lezen.

www.jeugdbieb.nl
Jeugdbieb.nl is een initiatief van de openbare bibiliotheek in Oss. Het is een uitgebreid en altijd actueel overzicht van informatieve websites voor kinderen.

www.jeugdjournaal.nl
Actueel nieuws en achtergronden worden dagelijks op de site van het Jeugdjournaal op een duidelijke manier beschreven.

www.kidsonline.nl
Kidsonline is een website van de NCRV en richt zich op kinderen van de basisschool. De site dient als ondersteuning voor televisieprogramma’s van de omroep en besteedt daar dan ook redelijk veel ruimte aan.  Voor alle interactie moet je je eerst aanmelden.

www.wereldkids.nl
Wereldkids is de internationale website van Radio Nederland Wereldomroep en wordt gemaakt door en voor kinderen in het buitenland. De site behandelt alle landen van de wereld inclusief de bijbehorende cultuur en geschiedenis. Wereldkids is leerzaam en origineel, aangezien kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 (ster-reporters) uit heel de wereld voor de site schrijven.

www.zappelin.nl
De site van Z@ppelin (de kinder-zuil op Ned.3) bevat niet alleen achtergrondinformatie over de Z@ppeling-programma’s en de personages die daarin voorkomen, maar ook programma-gegevens van alle kinder-programma’s op Ned. 1, 2 en 3 én veel vermaak voor jonge kinderen.

www.nijntje.nl
Net als de boekjes: voor de allerkleinsten, simpel, en goed gemaakt.

www.playmobil.com
Mooie animaties en leuke spelletjes voor kleuters en kleine kinderen.

www.bobthebuilder.com
De virtuele wereld van Bob de Bouwer, in het Nederlands. Met Bob loop je door de stad, langs al z’n vrienden. Op de site zijn door kleine kinderen aardige spelletjes te spelen.

www.villa-achterwerk.nl
Kinderen kunnen fragmenten bekijken van programma’s als Z@pp echt gebeurd en Holland Sport Junior.

www.zozitdat.nl
De website van het maandblad ZoZitDat.

www.hetklokhuis.nl
De website van het televisieprogramma “Het Klokhuis”.

https://twitter.com/objsDeVuurvogel
De twitterfeed van onze school.

 
 

Social Media